Gyakori kérdések    
Válaszadóinknak
/
Gyakori kérdések
Árbevétel-adatok és e-mail cím - hogyan, mire használják?

2005. július 29. 10:12
E havi kérdésünk, amellyel egy kereskedelmi kisvállalat távközlési döntéshozója keresett meg minket, a következő: "Már több kutatásukban is részt vettem, és az interjú végén minden esetben megkérdezték vállalatunk éves árbevételének nagyságát, valamint az e-mail címemet. Pontosan milyen célra használják fel ezeket az információkat?"

A kérdést Jakab Áron, a BellResearch kommunikációs igazgatója válaszolja meg.

A kutatásainkban való részvétel és az egyes kérdésekre történő válaszadás teljes mértékben önkéntes - ez természetesen valamennyi információra, így az árbevételi adatok és az e-mail cím megadására is érvényes.

Az árbevétel nagyságára kizárólag a megkeresett vállalatok demográfiai profiljának megrajzolásához van szükségünk, hiszen ez - csakúgy, mint az alkalmazotti létszámnak, a vállalat fő tevékenységének, illetve a központi telephely regionális elhelyezkedésének ismerete - lehetővé teszi a hasonlóképpen viselkedő vállalati csoportok azonosítását, mélyebb vizsgálatát.

Az elektronikus levelezési címet két okból rögzítjük, mindkettő a kutatásokhoz közvetlenül kapcsolódó kommunikációhoz kötődik. Bonyolult, több témát érintő vagy részletes információkat igénylő kutatásaink esetén annak érdekében, hogy a válaszadók könnyebben fel tudjanak készülni az interjúra, a főbb témakörökről információs csomagot állítunk össze, amelyet az interjú előtt eljuttatunk hozzájuk; az idő rövidsége miatt az e-mail a legkézenfekvőbb megoldás.

Számos kérdezésnél pedig válaszadóink nemcsak ajándékot kapnak a kutatásban való részvételért, hanem érdeklődésükre számot tartó, munkájuk során hasznosítható információkból kutatási eredményeinket is megosztjuk velük. Ezek az összefoglalók legegyszerűbben szintén e-mailben [egyedileg vagy időszaki hírlevélben] juttathatóak el az érintettekhez.

Az e-mail címeket a fentiektől eltérő tevékenységre nem használjuk, adatvédelmi és etikai szabályainknak megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át - a BellResearch számára kiemelt fontossággal bír, hogy megőrizzük a válaszadóinkkal kialakított bizalmi kapcsolatot.További anyagok
Válaszadói adatok változása
E havi kérdéseink, melyeket több válaszadónk is feltett kollégáinknak: ''Cégünk nemrég más címre költözött, milyen módon tudjuk ezt Önök felé jelezni? Az informatikai döntéshozónk, aki eddig a hírleveleket kapta, már nem dolgozik a cégnél, kaphatnánk más címre ezentúl a hírlevelet?''
Önkéntesség és anonimitás
Kérdőíves felmérések és mélyinterjús kutatások
Az interjúk hossza
A kutatási eredmények reprezentativitása
Gyakori kérdések
Nagy-, közép-, kis- és mikrovállalatok
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.