Gyakori kérdések    
Válaszadóinknak
/
Gyakori kérdések
Az interjúk hossza

2005. október 21. 11:03
E havi kérdésünk, amellyel egy feldolgozóipari nagyvállalat informatikai döntéshozójától érkezett: ''A BellResearch kérdezőbiztosai már több alkalommal megkerestek kutatásokkal kapcsolatban, és minden esetben jelezték, megközelítőleg milyen hosszú lesz az interjú. Milyen módszerrel becslik meg a kérdezés hosszát? Mit tehet egy válaszadó, hogy az interjú gördülékenyebb, gyorsabb legyen?''

A kérdést Gál Tamás, a BellResearch kutatási vezetője válaszolja meg.

A kutatások megkezdése előtt mindenesetben ún. pilótakérdezéseket végzünk, amelyek tájékoztatást adnak az interjú várható hosszáról, a kérdezés során esetleg problémát jelentő kérdésekről. Munkatársaink a pilótakérdezések tanulságaira alapozva becslik meg az interjú várható hosszát, illetve részesítik projektspecifikus képzésben a kérdezőinket.

Komplexebb, bonyolultabb kutatásaink esetén a kutató kollégák a válaszadók tájékoztatására emellett egy információs "csomagot" is összeállítnak, amely a kutatással kapcsolatos tudnivalókat és a főbb kérdésköröket tartalmazza. Amennyiben a kutatás állományi adatokra, forintösszegekre, vagy egyéb speciális információkra is irányul, a tájékoztató anyagban szintén jelezzük, hogy válaszadóink megfelelően fel tudjanak készülni az interjúra. Amennyiben tehát a kutatásban való részvételre felkért válaszadó a tájékoztató anyagban megjelölt információkat, adatokat az interjú időpontjára összegyűjti, nagymértékben elősegítheti a kérdezés gördülékeny lefolyását.


 További anyagok
Válaszadói adatok változása
E havi kérdéseink, melyeket több válaszadónk is feltett kollégáinknak: ''Cégünk nemrég más címre költözött, milyen módon tudjuk ezt Önök felé jelezni? Az informatikai döntéshozónk, aki eddig a hírleveleket kapta, már nem dolgozik a cégnél, kaphatnánk más címre ezentúl a hírlevelet?''
Önkéntesség és anonimitás
Kérdőíves felmérések és mélyinterjús kutatások
Árbevétel-adatok és e-mail cím - hogyan, mire használják?
A kutatási eredmények reprezentativitása
Gyakori kérdések
Nagy-, közép-, kis- és mikrovállalatok
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.