Heti elemzéseink - ICT2008    
Publikációk
/
Heti elemzéseink
/
Heti elemzéseink - ICT2008
br_itb_2008_45.pdf [187.63 Kb]
Üzleti megoldások és rendszerek

2008. november 18. 16:32
Az üzletviteli folyamatok gépesítése a vállalati körben általánosnak mondható. Bár a cégek jellemzően üzletkritikus folyamataikat is támogatják célszoftverekkel, a komplex megoldások helyett a nem integrált, szigetszerűen alkalmazott szoftverek használata az általános gyakorlat.

A vállalati folyamatok komplexitásának növekedésével és a verseny élesedésével az üzleti folyamatokba mind mélyebben ágyazódnak be az informatikai megoldások, így növekszik
az üzlet it-kitettsége. A BellResearch legfrissebb adatai is rávilágítanak, hogy a vállalatméret növekedésével az üzleti folyamatokat támogató szoftverek alkalmazása egyre általánosabb. A nagy- és középvállalatok szinte mindegyike alkalmaz valamilyen üzleti folyamatot támogató megoldást, míg a kisvállalatok kétharmadában történt ilyen irányú fejlesztés.

Magyarországon az üzleti, ügyviteli folyamatokat támogató rendszerek széles körű elterjedéséig a vállalatok hosszú utat jártak be, ugyanakkor mára kijelenthető, hogy e megoldások használata széles körben elterjedt, piaci relevanciája érzékelhető. Mint a Magyar Infokommunikációs Jelentés részletesen taglalja, a lefedett funkciók és a megoldások komplexitását tekintve ugyanakkor jelentős különbségek érzékelhetők, a fejlődésnek - különösen a kis- és középvállalati szektorban - még tág tere van.

Lefedett területek

Releváns kérdés, hogy mely üzleti, ügyletviteli folyamatokat támogatják azok a szoftverek, amelyekbe a vállalatok invesztálnak. Az adatok azt mutatják, hogy a vizsgált vállalkozások korántsem fedik le a lehetséges területek mindegyikét. Bár a vállalatméret szerint jelentős különbségeket találunk, átlagosan négy-öt terület, illetve üzleti folyamat tekinthető többé-kevésbé "gépesítettnek". A hazai vállalatok tipikus reprezentánsai mindenekelőtt az értékesítési és pénzügyi területekre (értékesítési folyamat, számvitel, kontrolling) fókuszálnak. Ezekre a tevékenységekre vonatkozó valamely szoftvermegoldással a vállalatok több mint fele rendelkezik. Ennél kevésbé széles körben alkalmazott, de még szintén elterjedt gyakorlat (a cégek 45 százalékánál) a bérszámfejtés automatizálása. A szállítói kapcsolatok kezelésére a cégek kétötöde, míg a logisztikai feladatok támogatására a vállalatok megközelítőleg egyharmada használ szoftvereket.

Kritikus funkciók

Az üzleti szoftvereket alkalmazó vállalatok vezetőinek kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a támogatást biztosító szoftverek közül legalább egy kritikus funkciót lát el. Üzletkritikusként a döntéshozók jellemzően épp azokat a funkciókat azonosították, amelyeknél kiemelkedően magas arányban alkalmaznak üzleti, ügyviteli szoftvereket, így az értékesítéshez, illetve a pénzügyi folyamatokhoz kapcsolódó rendszerek végeztek az élen. A cégvezetők ezeket értékelték olyan tevékenységhez kapcsolódnak, amelynek kiesése esetén már rövid időn belül lehetetlenné tenné, vagy komoly mértékben megnehezítené a normál üzletmenet fenntartását.

Integrációs hiányok

Korábban már előrevetítettük, hogy az alkalmazott megoldások jellemzően nem tekinthetők integráltnak, a szigetszerű rendszerek dominálnak. Az integrált szoftverek aránya még a legelterjedtebbek esetében sem éri el az egyharmadot, megjegyzendő azonban, hogy köztes megoldásokat is találunk. Ezek a rendszerek nem jelentenek valódi integrációt, ám bizonyos mértékű interoperabilitást már biztosítanak, ezzel is hangsúlyozva a korábban elkülönülten kezelt üzleti területek közötti kooperáció fontosságát.


Elemzésünk az
IT-BUSINESS hetilapban jelent meg. A szerkesztett, diagramokkal illusztrált anyag honlapunkról letölthető.


Többre kíváncsi a témában, mint ez a rövid ízelítő elemzés? Részletes adatokra van szüksége a stratégiaalkotáshoz?

Ismerje meg a Magyar Infokommunikációs Jelentés oldalain a részpiaci modulok tartalmát, és az elemzésekből állítsa össze az Ön és cége igényeire szabott csomagot!

www.ictreport.hu



További anyagok
Így készül a Jelentés
Véget ért a Magyar Infokommunikációs Jelentés eredményeiből készített piackutatási cikksorozatunk ötödik évfolyama. Az itBusiness hetilapban megjelent 37 részpiaci elemzés után a terület legátfogóbb hazai kutatásának hátterét és a 2009-es újdonságokat mutatjuk be.
Távközlési konvergencia
Intézményi honlapok
Internet az intézményeknél
Intézményi mobilszolgáltatások
Fix telefónia a közszférában
Intézményi alközpontok
Fejlesztések a közszférában
It-biztonság a közszférában
Intézményi szoftverháttér
Intézmények és hálózatok
Intézményi pc-k
Több szolgáltatás és előny
Élénkülő tv-piac
Mobilszokások
Lakossági fixtelefónia
Aktivizálódó felhasználók
Internet a háztartásokban
Pc-használati korlátok
Jártasság és felkészültség
Lakossági pc-használat
Digitalizálódó otthonok
Otthoni pc-k
Továbbra is alulértékelve?
Üzleti internet: a mobilé a jövő?
Internet a cégeknél
IT-beruházások és -fejlesztések
IT-szolgáltatások és outsourcing
Távközlési konvergencia
Szerverszoftverek
Szoftverek a cégeknél
Fixtelefónia: üzleti szegmens
Kommunikáció: adat és üzlet
Céges hálók és szerverek
Alközpontok és ip-telefónia
Üzleti pc-piac
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.