Célcsoportok, döntéshozók    
Kutatási megoldások
/
Keresleti oldal
/
Célcsoportok, döntéshozók
Célcsoportok, döntéshozók

Cége sikerének záloga, hogy megtalálja-e a legígéretesebb célcsoportokat, helyesen méri-e fel igényeiket, meg tudja-e szólítani őket, majd képes-e hosszú távon biztosítani lojalitásukat. Ehhez elengedhetetlen megismerni a meglévő és potenciális ügyfeleit.

 • Melyek a legígéretesebb szegmensek? Mekkora e részpiacok potenciálja és jövedelmezősége?
 • A megcélzott csoportok ismerik-e cégemet, termékemet? Mi a véleményük cégemről?
 • Jelenleg mit használnak a célcsoport tagjai? Mi alapján választanak szolgáltatót, terméket? Mit várnak el egy ideális terméktől?
 • Hogyan döntenek? Milyen médiumokat vesznek igénybe a döntések megalapozására? Hol és hogyan szerzik be a terméket?
 • Jelenlegi ügyfeleim mennyire elégedettek? Hogyan tehetném őket lojálissá? Mik a jövőbeni terveik?

  A fenti kérdésekre a legtöbbször csak a kvalitatív és kvantitatív kutatások helyesen megválasztott kombinációja ad kielégítő választ.

  Piacfeltáró elemzéseink, mint a Magyar Infokommunikációs Jelentés, számszerű adatokat szállítanak a technológiai iparágak üzleti, kormányzati, lakossági részpiacainak méretéről, jövedelmezőségéről, illetve az azokon érdekelt szolgáltatók többdimenziós részesedéseiről, amelyekre építve megismerhetőek és körülhatárolhatóak a legígéretesebb célcsoportok.

  A meglévő és potenciális ügyfelek megismerését segítő motiváció- és attitűdkutatások területén a kvalitatív eszközök működnek hatékonyan. A célcsoportok gondolkodásmódjának, preferenciáinak feltérképezésére, a vállalatról és szolgáltatásairól kialakult kép megismerésére elsősorban a fókuszcsoportos és mélyinterjús technikákat alkalmazzuk. Az üzleti célú kutatásokban ezek kiegészülhetnek - többek között - olyan speciális modulokkal, mint a szervezeti átvilágítás vagy az információáramlás-vizsgálat.

  Míg a piaci szereplők nagy része jelentős erőforrásokat allokál, hogy akvizíciós tevékenységét piackutatással támogassa, kevesen fordítanak figyelmet arra, hogy a meglévő ügyfelek, vevők elégedettségét és lojalitását mérjék. Ezen a területen a BellResearch saját ügyfél-elégedettség- és lojalitás-mérési módszerrel rendelkezik, amit sikeresen alkalmazunk online környezetben is.

    • Kapcsolódó cikkek
  Piacok, szegmensek
  Működjön az Ön cége az infokommunikációs szektor bármely szegmensében, ügyfelei között legyenek lakossági, üzleti vagy kormányzati ügyfelek - cégének szüksége van alapozó piaci információkra.
  EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
  Kód:
  BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.