Versenytársak    
Kutatási megoldások
/
Külső környezet
/
Versenytársak
Versenytársak

Az infokommunikációs szektor és az üzleti szolgáltatások a leggyorsan változó gazdasági ágak köé tartozik - folyamatosak a felvásárlások, összeolvadások, és gombamód szaporodnak az új vállalkozások. A piaci szereplők stratégiájuk folyamatos felülvizsgálatára szorulnak, a változó erőviszonyok között felértékelődnek a piac kínálati oldalára vonatkozó információk.

 • Hány szereplős a piac? Kik a legjelentősebb szereplők? Milyen a pozícióm a piacon, és milyen a versenytársaimé?
 • Melyek a kínálati oldal szereplőinek főbb gazdálkodási adatai [tulajdonszerkezet, éves forgalom, az árbevétel struktúrája stb.]?
 • Hogyan változik a konkurensek szolgáltatási portfoliója? Milyen árakon kínálják termékeiket, szolgáltatásaikat?
 • Mit terveznek a versenytársak? Merre mozdulnak?

  Cégünk mint az infokommunikációs iparágakra és az üzleti szolgáltatásokra specializálódott piackutató ügynökség folyamatosan nyomon követi az érintett piacok eseményeit. Egyedülálló tudásmenedzsment-rendszerünk lehetővé teszi, hogy a fenti kérdésekre szakértői elemzések formájában azonnali válaszokkal szolgáljunk, vagy ügyfeleink igényeire szabva megtaláljuk a megfelelő, nem ritkán egyedi kutatási módszert.

  A versenykörnyezetről szóló információkat folyamatosan gyűjtjük, rendszerezzük és szintetizáljuk desk-research és desktop research módszerek keretein belül. A webes kultúra terjedése egyre nagyobb teret enged az online versenyelemzéseknek, hiszen a versenytársak internetes aktivitása sokat elárul az iparági technológiai trendekről, operatív és stratégiai információk egyaránt kerülnek a "kirakatba".

  A piac jelentős szereplőinek megbízásából számos [hagyományos és online] szakértői mélyinterjút és fókuszcsoportos beszélgetést végeztünk a technológiai iparágak kínálati oldalának szereplőivel, ami kiváló lehetőséget ad arra, hogy első kézből tudjuk meg a piaci szereplők terveit, véleményét a piaci és technológiai trendekről, illetve validáljuk a másodlagos forrásokból összegyűjtött információkat. Számos kezdeményezésünk a kínálati oldal szereplői számára kölcsönösen előnyös információ-megosztás közvetítésére épül.

  A versenykörnyezetről, a versenytársakról szóló információk egy része a BellResearch keresleti oldali felméréseiből származik. A Magyar Infokommunikációs Jelentés és egyéb piaci elemzéseink folyamatosan monitorozzák az iparági szereplők pozícióit, azokról kvantifikált eredményeket szállítanak.

  Az infokommunikációs piacokon a termékek és szolgáltatások között a különbségek sokszor elhanyagolhatóak, a fogyasztói döntésben viszont egyre nagyobb szerepet kap a cég-image. Ezért kiemelt jelentőséghez jutnak azok az attitűd- és image-vizsgálatok, amelyek a keresleti oldal döntéshozóinak, a versenytársakkal szembeni elvárásain és tapasztalatain alapuló értékelését hivatottak felmérni. Sokszor jelentkezik igényként a kínálati szereplők marketing- és eladási tevékenységének nyomon követése, ami hasznos outputot ad a versenytársak üzleti modelljének átlátáshoz, mind jobb megértéséhez.

    • Kapcsolódó cikkek
  Jogi és gazdasági környezet
  A jogi és gazdásági környezet a marketing-mix minden elemére hatást gyakorol. A piaci szereplők számára ezek olyan adottságként jelennek meg, amelyeket - a fogyasztói elvárásokhoz vagy éppen a versenytársak tevékenységéhez hasonlóan - folyamatosan figyelemmel kell kísérni, megérteni, és a legoptimálisabb módon beépíteni a stratégiai tervekbe.
  Technológiai környezet
  EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
  Kód:
  BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.