Technológiai környezet    
Kutatási megoldások
/
Külső környezet
/
Technológiai környezet
Technológiai környezet

A technológiai iparágakban az életciklusok rövidülnek, az avulás veszélye egyre nagyobb. A piac szereplői számára csak az újdonságerővel bíró innovatív ötletek biztosíthatják a versenyelőnyt és különböztethetnek meg a versenytársaktól - de csak abban az esetben, ha az új termék fizetőképes kereslettel találkozik.

 • Mit mutatnak a nemzetközi műszaki-technológiai trendek? Az élenjáró országokban melyek az újdonságok?
 • A meglévő infrastruktúrával és egyéb erőforrásokkal milyen egyéb igényeket lehet kielégíteni? Milyen értéknövelt szolgáltatásokra lenne még igény?
 • Milyen lenne az új technológiára épülő megoldás fogadtatása? Az milyen hatást gyakorolna a konkurens termékekre? Nem fenyeget a kannibalizáció?

  Cégünket - a hazai kutatócégek között unikumként - a piackutatási kompetencia mellett az infokommunikációs szektor piaci és technológiai ismerete is jellemzi. Folyamatos desk és desktop research módszerrel olyan tudásbázist építünk, amely nyomon követi a konvergens távközlési és informatikai ágazatok nemzetközi és hazai trendjeit, hogy minden körülmények között értsük ügyfeleink problémáit.

  A technológiai újdonságok kutatására, azok keresletének előrejelzésére az egyik legjobb megoldás a témában szakértők véleményének megismerése, összegzése és szintetizálása, majd szakértői konszenzus kialakítása. Különösen igaz ez olyan új termékek esetében, amelyek látens szükségletet elégítenek ki, vagy a meglévő igényeket szokatlan módon szolgálják. Kiváló kapcsolatokat ápolunk a technológiai iparágak kínálati és szabályozó oldalának szereplőivel, illetve a tudományos és egyéb szakmai műhelyekkel, ami lehetővé teszi, hogy mélyinterjús vagy fókuszcsoportos beszélgetések keretei között megismerjük a szakemberek véleményét és a jövőre vonatkozó prognózisait.

    • Kapcsolódó cikkek
  Piacok, szegmensek
  Működjön az Ön cége az infokommunikációs szektor bármely szegmensében, ügyfelei között legyenek lakossági, üzleti vagy kormányzati ügyfelek - cégének szüksége van alapozó piaci információkra.
  Jogi és gazdasági környezet
  EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
  Kód:
  BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.