Heti elemzéseink - ICT2010    
Publikációk
/
Heti elemzéseink
/
Heti elemzéseink - ICT2010
Becsomagolt szolgáltatások

2010. október 29. 12:34
A távközlési szolgáltatáscsomagok igénybevételét elsősorban a mennyiségi kedvezmények motiválják. A legnyomósabb ellenérv ugyanakkor a túlzott függőség kialakulása, illetve az ebből fakadó kiszolgáltatott helyzettől való félelem.

A vállalkozások által igénybe vett szolgáltatás-portfólió leggyakrabban (az esetek harmadában) a vezetékes telefont, az internetet és a mobilhangot tartalmazza. A csomagolásban az első két elem megkerülhetetlen, de a mobil hang bekapcsolásában szintén komoly potenciál rejlik. Utóbbi szerepét az is erősíti, hogy mind a mobiltelefon, mind a mobilinternet egyre nagyobb szeletet hasít ki a távközlési büdzsékből - áll a BellResearch elemzésében.

A távközlési szolgáltatáscsomagok penetrációs mutatója a vállalati szegmensben 23 százalék körül alakul, ugyanakkor a 10 főnél többet foglalkoztató cégek esetében ennél lényegesen magasabb: ezeknek a társasvállalkozásoknak közel kétötöde vesz igénybe bundled konstrukciót. A közép- és nagyvállalatok esetében egyre inkább jellemző, hogy a szolgáltatók egyetlen, komplex, ún. integrált ajánlattal igyekeznek lefedni a cégeket.

 


A kisebb cégeknél sokszor a multiplay-képes kábelplatform jelenléte segíti a bundled irányába történő elmozdulást. Az adatkommunikációs piac rendkívül koncentrált, így jellemzően inkább a nagyobb vállalatok számára potens, az ezzel a szolgáltatással bővített csomagajánlatok főként egy szűkebb kör számára lehetnek vonzók  olvasható a BellResearch által készített  Magyar Infokommunikációs Jelentésben.

A szolgáltatók küzdelme mellett a szolgáltatási platformok versenye szintén a bundled konstrukciók számára tapossa ki az utat. Az ip alapú integrált adat-hang hálózatok előnyeit egyre több helyen ismerik fel. A folyamatot az is elősegíti, hogy a megoldás tökéletesen megfelel a vállalatok egyre magasabb szintű költséghatékonysági elvárásainak.

A szolgáltatáscsomagok jövőbeli potenciáljára ugyanakkor korlátozó tényezőként hat a „nem közvetlen” előfizetések jelenléte, hiszen ezeknél az ügyfeleknél a több szolgáltatótól igénybe vett szolgáltatás-portfólió egyetlen szolgáltatóhoz migrálása komoly akadályokba ütközhet - mutatnak rá a BellResearch kutatói.

 

Elemzésünk az itBusiness hetilapban jelent meg.


Többre kíváncsi a témában, mint ez a rövid ízelítő elemzés? Részletes adatokra van szüksége a stratégiaalkotáshoz?

Ismerje meg a Magyar Infokommunikációs Jelentés oldalain a részpiaci modulok tartalmát, és az elemzésekből állítsa össze az Ön és cége igényeire szabott csomagot!

www.ictreport.hu

 További anyagok
Így készül a Jelentés
A Magyar Infokommunikációs Jelentés kutatási eredményeiből készített cikksorozatunk hetedik évfolyamának végére ért. A piac sarokszámai és főbb trendjei után a terület legátfogóbb hazai kutatásának hátterét mutatjuk be.
Modern vagy hagyományos?
Kacsintás az nfc felé
IT, stratégia, fejlesztések
Óvatos büdzsék
Pc-k a cégeknél
Szoftverek a cégeknél
Még nem elég fontos
Súlypont-áthelyezés
Egyre többen egyre többet
Dimenzióváltás
Folytatódó szerkezetváltás
Nem csak telefonálásra
Otthoni gépek
Mobilizálódó hozzáférések
Pc és net otthon
Lakossági fix telefónia
Pro/contra it-outsourcing
Outsourcing vs. insourcing
Ritka a többszolgáltatós modell
Anziksz Telefóniából
Telephelyek között és azokon túl
Sa(a)sok röpte
Duplázó mobilnet
Friss piaci kép
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.