Megvásárolható tanulmányaink    
Tanulmányok
/
Megvásárolható tanulmányaink
Az Y/Z generáció pénzügyei

A 15-26 évesek a felgyorsult világ, az információözön generációja. A fiatalok attitűdjeinek és pénzügyi kultúrájának feltérképezésére átfogó, kvalitatív és kvantitatív módszertanokat ötvöző kutatást végeztünk. Az Y/Z generációt és pénzügyeit friss tanulmányunk mutatja be.

A kutatás témakörei

+ A fiatalok pénzügyi ismeretei, elvárásai
+ Pénzügyi tájékozottság
+ Bankok iránti attitűdök, érzelmek
+ Bankválasztási szempontok, referenciacsoportok
+ Mindennapi bevételek, kiadások és fizetési módok
+ Banki termékek igénybevétele és elvárások


Célcsoport

A kutatás célcsoportját az internetező, 15-26 éves magyar fiatalok alkották; ők ma hazánkban 1,5 millió fős sokaságot alkotnak.


Módszertan

A kutatásban kvalitatív és kvantitatív módszereket kombináltunk.

A kvalitatív fázisban fókuszcsoportos beszélgetéseken ismertük meg a fiatalok gondolkodását és tártuk fel attitűdjeiket. A 4 darab, 8 fős csoportot életkor, aktivitás, nem és bankkapcsolat szerint állítottuk össze. A beszélgetések 2011 májusában folytak.

A kvantitatív fázisban 995 fiatalt kérdeztünk meg, ~20 perces online kérdőívvel. A teljes minta hibahatára: +/-3,46%. A minta összeállításakor arányosan rétegzett, kvótás mintavételt alkalmaztunk az életkor, a nem, az állandó lakóhely régiója és településtípusa szerint. Az adatfelvétel 2011. május-júniusban folyt.


Az eredmények formája

A szindikált tanulmány összefoglaló szakértői elemzések [pptx] és adattáblák [xlsx] formájában érhető el. Igény szerint egyedi elemzésekkel, testre szabott szegmentációval és konzultációval segítjük a kutatási eredmények stratégiai felhasználását.

Információk, ajánlat és megrendelés

Részletes információkért és ajánlatért forduljon bizalommal Andrási Tamás üzletfejlesztési igazgatóhoz a tanulmanyok@bellresearch.com címen vagy a +36 1 477 0100 telefonszámon!

 További anyagok
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2014
Pénzügyi kutatássorozatunk idei elemzése a hazai mikro-, kis- és középvállalatokról: helyzet és kilátások, bankkapcsolatok és hitelek, elvárások és elégedettség, aktuális kérdések.
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2013
eBanking & eWallet Report 2012
Öngondoskodás 2012
Az Y/Z generáció pénzügyei 2012
Gyerekek családi pénzügyei
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2012
eBanking Report 2011
Öngondoskodás
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2011
Bajba került adósok attitűdjei
KGFB- és casco-preferenciák
eBanking Report
Finanszírozási preferenciák a lakossági ingatlanpiacon
Bizalom a pénzügyi szektorban
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.