Megvásárolható tanulmányaink    
Tanulmányok
/
Megvásárolható tanulmányaink
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2012

2012. február 20. 17:10
Gazdasági helyzet és kilátások, bankválasztás és preferenciák, hitelek és finanszírozási tervek -- a BellResearch kutatássorozatának legfrissebb elemzésében az 1 mrd forint alatti árbevételű cégek pénzügyi piacáról ad aktuális körképet.

2005-ben a BellResearch éves rendszerességű kutatássorozatot indított a mikrovállalkozások és a kis-középvállalati szegmens pénzügyi piacának és finanszírozási igényeinek feltérképezésére.

A legújabb elemzés a vállalkozások beruházási-fejlesztési terveire, hitellel kapcsolatos attitűdjeire, valamint a cégek tényleges gazdasági helyzetére fókuszál. Emellett vizsgálja az banki ajánlási hajlandóságot [NPS], a POS-automaták és a vállalati biztosítások igénybevételét, valamint a gazdasági környezet megítélését. A tanulmány kiemelten vizsgálja az új Széchenyi portfolió formáit: a Széchenyi Kártyát és a Széchenyi Pihenő Kártyát is.

A kutatás fő témakörei:
- a vállalkozások bankkapcsolatai, bankválasztása,
- pénzügyi és biztosítási termékhasználat,
- a vállalkozások gazdasági helyzete [ide értve a hiteltörlesztési nehézségeket is],
- jövőbeli kilátások, tervek.


Célcsoport, minta és módszertan

A kutatás célcsoportja - a bankokkal történt egyeztetés és a KSH besorolása alapján - a legfeljebb 1 milliárd forint éves nettó árbevételű társas vállalkozások köre, amelyek legalább 1 főt foglalkoztatnak és folyószámlával rendelkeznek.
A kutatás során 961 db, 30 perces telefonos interjú készült a vállalkozás pénzügyi döntéshozójával, az érintett bankokkal egyeztetett standard kérdőív alapján, 2011 novemberében.
A minta összeállításakor nem arányosan rétegzett, kvótás mintavételt alkalmaztunk a cégek árbevételére vonatkozóan, annak érdekében, hogy minden árbevétel-szegmensről megbízható adatokat nyerjünk. Ezen belül figyeltük a cégek ágazat és régió szerinti besorolását is, a megfelelően vegyes összetétel kialakítása érdekében.
A súlyozott minta árbevétel, tevékenységi kör és regionális elhelyezkedés szerint képezi le az alapsokaság összetételét; a teljes minta hibahatára +/-3,16%.


Az eredmények formája

Az elemzés 75 diás prezentáció és a részletes adatokat tartalmazó táblaköteg formájában vásárolható meg.

Információk, ajánlatkérés: részletes ajánlatért kérjük forduljon munkatársainkhoz a tanulmanyok@bellresearch.com címen vagy a +36 1 477 01 00-s telefonszámon.

 További anyagok
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2014
Pénzügyi kutatássorozatunk idei elemzése a hazai mikro-, kis- és középvállalatokról: helyzet és kilátások, bankkapcsolatok és hitelek, elvárások és elégedettség, aktuális kérdések.
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2013
eBanking & eWallet Report 2012
Öngondoskodás 2012
Az Y/Z generáció pénzügyei 2012
Gyerekek családi pénzügyei
Az Y/Z generáció pénzügyei
eBanking Report 2011
Öngondoskodás
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2011
Bajba került adósok attitűdjei
KGFB- és casco-preferenciák
eBanking Report
Finanszírozási preferenciák a lakossági ingatlanpiacon
Bizalom a pénzügyi szektorban
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.