Heti elemzéseink    
Publikációk
/
Heti elemzéseink
/
Heti elemzéseink - ICT2012
Heti elemzéseink - ICT2011
Heti elemzéseink - ICT2010
Heti elemzéseink - ICT2009
Heti elemzéseink - ICT2008
Heti elemzéseink - ICT2007
Heti elemzéseink - ICT2006
Heti elemzéseink - ICT2004-2005
Üzleti csomagok

2014. november 5. 12:13
A vállalatok körében folytatódott a távközlési csomagok térnyerése. A vezetékes szolgáltatások a meghatározók.

Az üzleti piacokon is terjed a távközlési szolgáltatások csomagolása, noha ennek dinamikája jóval kisebb, mint a háztartások esetében - olvashatjuk a Magyar Infokommunikációs Jelentés legújabb elemzésében. A BellResearch 2001 óta futó kutatássorozata pontos képet rajzol a hazai piacokról, és bemutatja a keresleti oldal meghatározó trendjeit.

Az elmúlt évek során az üzleti szegmensben - az 1+ fős hazai cégek és az intézmények körében - az internetelőfizetők aránya lassú növekedést mutat; a mobilhang-penetráció érdemben nem változott, miközben a fixtelefónia penetrációja évről évre csökken. A szervezetek által igénybe vett távközlési szolgáltatások leggyakoribb kombinációja (az esetek harmadában) a vezetékes telefont, a mobiltelefont és az internetet tartalmazza - nem feltétlenül ugyanannál a szolgáltatónál kötött előfizetésekkel.


A cégek is kedvelik a csomagokat

A különböző szolgáltatások egy csomagba foglalása ajánlat- és szerződésszinten a lakossági piacokon már régóta a szolgáltatók marketingstratégiájának meghatározó eleme, és az üzleti piacon is terjedőben van - állapítják meg a BellResearch szakemberei. A „bundlinggal” a telítődő piac szereplői igyekeznek minél jobban magukhoz kötni az ügyfeleiket, és szinten tartani az éles piaci versenyben egyre csökkenő arpu-t (az egy ügyfélre eső árbevételt). A csomagolás az ügyfelek számára is előnyös: a kutatási eredmények alapján az egyszerű számlázás, a könnyebb ügyintézés és a csomagolásból adódó árkedvezmények motiválják a legtöbb távközlési döntéshozót. Az ellenérvek leggyakrabban a túlzott függőséggel, a kiszolgáltatottsággal, illetve a hűségidővel kapcsolatban merülnek fel, de összességében is csak keveseknél.


Megjelent a mobil a csomagokban

Az üzleti piacon a szervezetek közel harmada, mintegy 80 ezer cég és intézmény vesz igénybe valamilyen távközlési csomagot, legyen az „publikus” ajánlat vagy egyedi szerződés keretében igénybe vett szolgáltatáskombináció. Az igénybevételi arány az elmúlt év során az üzleti piac valamennyi szegmensében emelkedett.

A csomagokban továbbra is a vezetékes internet és a fixtelefon a meghatározó, ugyanakkor egyre gyakrabban megjelenik a mobiltelefon és a mobilinternet is a „bundled” megoldások részeként - mutatnak rá a BellResearch kutatói. A távközlési szolgáltatók szemszögéből a csomagok kialakításában az internet és a vezetékes telefon megkerülhetetlen; előbbi szerepét a mobilinternet fokozódó jelenléte tovább erősíti. A mobiltelefon bekapcsolásában azonban szintén komoly és valós igényeken alapuló potenciál rejlik - áll a Jelentésben. Az utóbbi szerepét az is erősíti, hogy a mobilhang és a mobilinternet - a fixhang-költések rovására - egyre nagyobb szeletet hasít ki a távközlési büdzsékből.


Elemzésünk az itBusinessben jelent meg.

Többre kíváncsi a témában, mint ez a rövid ízelítő elemzés? Részletes adatokra van szüksége a stratégiaalkotáshoz?

Ismerje meg a Magyar Infokommunikációs Jelentés oldalain a részpiaci modulok tartalmát, és az elemzésekből állítsa össze az Ön és cége igényeire szabott csomagot!

www.ictreport.huTovábbi anyagok
Másfél millió PC-tlen háztartás
Csak lassan növekszik a hazai háztartások számítógép-ellátottsága. Ennek ellenére az asztali gépek dominanciája már nem tart sokáig.
Vállalati számítógépek
Nem alakultak ki az IT-biztonsági, önvédelmi reflexek
Fix a mobil térnyerése
Üzleti internet
Hosszú távra tervezve
Informatizáltan
Mobilok üzleti célra
Hardverszámok
Ötmillió felett
Egyre laposabb, okosabb
A kicsik nem adatkommunikálnak
Kis cég kézzel vezérel
Vezetékes telefónia a háztartásokban
Hézagos biztonság
Vállalati gépek
Stratégiák, fejlesztések
Hirdetni kell az igét
Friss adatok az üzleti internethasználatról
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.