Termékfejlesztés    
Kutatási megoldások
/
Stratégiák és akciók
/
Termékfejlesztés
Termékfejlesztés

A termékfejlesztés alapvető célja a hozzáférhető piaci kínálatnál versenyképesebb ár-érték arányú, illetve egyedi értékkel rendelkező termék vagy szolgáltatás létrehozása. A költséges bevezetés előtt, amikor a fejlesztés további irányvonalai még befolyásolhatóak és a termék végső tulajdonságai paraméterezhetőek, a potenciális ügyfelektől érkező visszajelzések különösen segíthetik a termékfejlesztők munkáját, és ezen keresztül döntően befolyásolhatják a termék piaci sikerességet.

 • Hogyan fogadnák termékemet a vásárlók?  Mi jelentene számukra tényleges értéket? Mennyire tartják versenyképesnek a jelenlegi kínálathoz képest?
 • Hogyan befolyásolná a termék megjelenése jelenlegi használati szokásaikat, szállító- vagy márka-preferenciáikat?
 • Melyik szolgáltatáskoncepció a legéletképesebb, melyiket érdemes bevezetni a piacra?
 • Hogyan határozzuk meg a szolgáltatás paramétereit úgy, hogy az ügyfél elvárásainak a legjobban megfeleljen?
 • Melyek azok a technológiák és alkalmazások, amelyek bevezetéséhez még nem elég érett a piac?

  Kidolgozás alatt álló termék- és szolgáltatásváltozatok véglegesítéséhez, még kevésbé kiforrott koncepciók és elképzelések letisztázásához leggyakrabban kvalitatív piackutatási módszereket alkalmazunk.

  Teljesen új, a piacon korábban még nem létező termékkategória vagy egyedi szolgáltatás esetén a koncepció megértésének vizsgálatára és az első spontán reakcióik tesztelésére, az új termék használatával kapcsolatos félelmek, aggályok feltárására kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen ez meghatározhatja a bevezetés során alkalmazott marketingkommunikáció módját és üzenetét. A versenytárs termékek és szolgáltatások használati preferenciáit, a fogyasztók gyártók és márkák iránti attitűdjét és értékítéletét piaci környezetbe illesztve vizsgálva valószínűsíthetővé válik a bevezetendő termék piaci sikere, valamint a meglévő márka-, beszállító- vagy szolgáltató-váltás kockázata.

  Kidolgozottabb, konkrét termékkoncepciók vagy szolgáltatás ajánlatok esetén kis mintás kvantitatív piackutatási módszerekkel még biztosabban becsülhető előre a piaci siker, illetve hasonlítható össze több alternatíva. Termékek esetén ez a prototípus tesztelésével, szolgáltatások esetén pontos specifikációval vagy demonstrációval biztosítható. E piackutatási módszer alkalmazására ugyanakkor általában csak a termékfejlesztés végső fázisában kerülhet sor, így termékek paraméterezéséhez kevésbé járulhat hozzá, mint a bevezetéshez szükséges marketingakciók megalapozásához, legyen szó akár "csomagolásról", kommunikációról, értékesítési csatornáról vagy árazásról.

    • Kapcsolódó cikkek
  Árazás
  Az árpolitika kialakítása csak a vállalat költségstruktúrája, célkitűzései és azok megvalósítását célzó marketingstratégia egyik eszköze lehet, amelyhez nem elegendő a belső adottságokból kiindulni. A külső környezettel való kölcsönhatás felöleli a versenytársak tevékenységén túl a fogyasztók ár- és érték-felfogásának, a kereslet árrugalmasságának, illetve az ezeket befolyásoló fogyasztói magatartásnak a mélyreható elemzését.
  Értékesítés
  Kommunikáció
  EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
  Kód:
  BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.