Értékesítés    
Kutatási megoldások
/
Stratégiák és akciók
/
Értékesítés
Értékesítés

A vállalat teljesítményének egyértelmű fokmérője az értékesítési volumen alakulása, amelynek időben és megfelelő struktúrában való rendelkezésre állását a vezetői információs rendszerek biztosítják. A forgalmi adatok közti összefüggések feltárása jellemzően a vállalatok belső feladata, azonban a kimutatások legtöbbször csak a teljesítmény utólagos értékelését teszik lehetővé. Az értékesítés sikerességét a B2B piactéren azonban közvetlenül befolyásolja a vállalat kapcsolatrendszere, ideértve az értékesítést támogató CRM és SFA rendszerekben szereplő adatok minőségét, az értékesítési csapat felkészültségét vagy a vállalat ajánlatainak versenyképességét.

 • Hogyan szűkíthető és kvalifikálható a potenciálisan megkeresendő ügyfelek köre?
 • Hogyan javítható az ügyféladatbázis minősége?
 • Hogyan növelhető a direktmarketing kampányok hatékonysága?
 • Mennyire versenyképes a vállalat kínálata és ajánlatai?
 • Milyen a vállalat értékesítési csapatának megítélése a versenytársakhoz képest?

  Az üzleti célú kutatások a B2B piacokon közvetlenül is támogathatják a vállalat értékesítési tevékenységét, amely során a kutatási költségek konkrét értékesítési lehetőségek megszerzési költségeként jelentkeznek.

  Marketing-adatbázis építése

  Előre meghatározott szempontok szerint integrált vállalati adatbázisunk alapján összeállítjuk a potenciális ügyfelek listáját, amely során nem csupán a cégek háttéradatait ellenőrizzük és a döntéshozó elérhetőségét gyűjtjük össze, hanem az értékesíteni kívánt termék szempontjából legfontosabb területekre is rákérdezünk, amely lehetővé teszi az értékesítési lehetőségek kvalifikálását [a PMSZ és az ESOMAR szakmai előírásai alapján csak azon megkérdezettek adatait továbbítjuk a cég nevével összekapcsolva, akik ehhez hozzájárultak]. Az értékesítési lehetőségek és a célpiac szegmentációja fokozza a megrendelő DM, telemarketing és telesales tevékenységének hatékonyságát, mivel csak a legígéretesebb lehetőségekre szükséges fókuszálnia.

  Sales leadek

  Az értékesítést közvetlenül támogató B2B kutatások lehetővé teszik konkrét üzleti ajánlatok értékelését azáltal, hogy a potenciális ügyfélkörben felmérik a döntéshozók érdeklődését és igénybevételi hajlandóságát egy újonnan bevezetendő termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. A konkrét fogyasztói vélemények és elvárások megismerésén túl a tesztelt termék vagy szolgáltatás iránt érdeklődő ügyfelek adatait beleegyezésükkel továbbítjuk megrendelőnk felé [a PMSZ és az ESOMAR szakmai előírásai alapján csak azon megkérdezettek adatait közöljük a cég nevével összekapcsolva, amelyek ehhez kifejezetten hozzájárultak; részletesen: Adatvédelem és etikai kódex].

  Üzleti információszerzés, versenyelemzés

  Versenytársak értékesítési stratégiájának feltérképezése történhet intézményi próbavásárlás formájában, amely kiterjedhet az értékesítési folyamat teljes egészére a vásárlás előtti tájékozódástól az értékesítés utáni ügyfélgondozásig vagy a reklamációk panaszok kezeléséig. Célja lehet az árak, díjcsomagok, kedvezmények vagy szerződési feltételek feltérképezése vagy az értékesítési munkatársak felkészültségének, tárgyalóképességének, reakcióidejének vizsgálata is [a próbavásárlások során az ESOMAR "Guidelines on Mistery Shopping" előírásait követjük].

    • Kapcsolódó cikkek
  Termékfejlesztés
  A termékfejlesztés alapvető célja a hozzáférhető piaci kínálatnál versenyképesebb ár-érték arányú, illetve egyedi értékkel rendelkező termék vagy szolgáltatás létrehozása. A költséges bevezetés előtt, amikor a fejlesztés további irányvonalai még befolyásolhatóak és a termék végső tulajdonságai paraméterezhetőek, a potenciális ügyfelektől érkező visszajelzések különösen segíthetik a termékfejlesztők munkáját, és ezen keresztül döntően befolyásolhatják a termék piaci sikerességet.
  Árazás
  Kommunikáció
  EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
  Kód:
  BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.