Történet és eredmények    
A Cég
/
Történet és eredmények
A BellResearch története és eredményei

A BellResearch működésének tizedik évében széles szolgáltatásportfolióra, kiváló humánerőforrás-bázisra és biztos technológiai háttérre épülő stratégiájával aktív és felelős szereplője a hazai kutatási és tanácsadási piacnak.

A BellResearch 2000-ben az első infokommunikációs területekre specializálódott kutatócégként jelent meg a hazai piacon. A cég eredményes éveket tudhat maga mögött, folyamatos fejlődéssel és bővüléssel; magas szintű kutatási és tanácsadási kompetenciáinkat fokozatosan terjesztettük ki további, alapvetően szolgáltatás-jellegű területekre.

2010-ben a BellResearch a szolgáltatáspiacok, az infokommunikáció, a pénzügyek és a humán erőforrás területének meghatározó kutató és tanácsadó specialistája.

Professzionális megoldásokkal, magas hozzáadott értékű elemzéssel és kiemelt tanácsadási kompetenciával jó döntéseket támogatunk.


A cég - bár kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik - indulásától fogva független, 100 százalékban magyar tulajdonban áll, és piackutató szakembereket egyesítő, szakmailag elkötelezett menedzsment irányítja. Kutatásból származó árbevétele alapján a BellResearch az egyik legnagyobb független, tisztán hazai tulajdonú cég a piacon.


A BellResearch lényeglátó és innovatív megközelítésével, megbízható minőségével és tanácsadási kompetenciájával számos elégedett és visszatérő ügyfelet szerzett fókuszpiacai meghatározó vállalatai körében. Ügyfélkörünket olyan cégek is szélesítették, amelyekkel a BellResearch ismertette meg a piackutatás stratégiai szerepét.

 

Ad hoc kutatásaink mellett a kezdetektől fogva készítünk szindikált elemzéseket. A Magyar Infokommunikációs Jelentés a hazai piac legnagyobb ilyen jellegű kutatássorozataként 2001 óta éves rendszerességgel monitorozza az üzleti, az intézményi és a lakossági szegmens távközlési, informatikai és internetes piacait.
A távközlési piacnyitás előtt közel egy évvel a magyarországi kutatócégek közül elsőként mértük fel a háztartások liberalizációs elvárásait, és azóta számos aktuális témát [lakossági és vállalati pénzügyek, bizalom és válsághatások, gépjármű-biztosítások, energiapiac, piacliberalizáció, pályakezdők etc.] vizsgáltunk megvásárolható elemzéseinkben.


Szakmai publikációink rendszeresen jelennek meg a print és online sajtóban. A Figyelő több alkalommal adott ki speciális összeállításokat a BellResearch kutatási eredményeire alapozva, a Figyelő Trend kiadványoknak is rendszeres szereplői vagyunk. Az Antenna Magazin Piaci Trend rovatát 4 évig szerkesztettük, az IT Business hetilap Piackutatás rovata immár 6 éve közöl betekintő elemzéseket a Magyar Infokommunikációs Jelentés friss eredményeiből, Az ICT-piac Nagykönyve sorozat tartalmának jelentős részét elemzéseink adják.
Kutató és tanácsadó kollégáink rendszeresen adnak elő konferenciákon és szakmai eseményeken, illetve szólalnak meg a szaksajtóban.

2002-ben a Távközlési és Informatikai Marketing Fórum szervezőbizottsága "Az év infokommunikációs alkotása" pályázatán "A hazai infokommunikácó marketingjének előmozdításáért" címmel különdíjjal jutalmazta a BellResearch-öt a Magyar Infokommunikációs Jelentésért. Az IT-BUSINESS Leadership Award 2005 pályázaton a szakmai zsűri a Jelentést kiemelkedő színvonalú pályamunkaként elismerő oklevéllel tüntette ki.


Felelős iparági szereplőként aktív tagjai vagyunk több szakmai szervezetnek:
PMSZ - Piackutatók Magyarországi Szövetsége
ESOMAR - Piac- és véleménykutatók Világszövetsége
IVSZ - Informatikai Vállalkozások Szövetsége
Szélessáv Műhely - Digitálsi Társadalmi Egyezmény

Jakab Áron, a BellResearch egyik alapító tulajdonosa és kommunikációs igazgatója 2007 decembere óta a PMSZ elnökségi tagja, 2008 októberétől elnökként vezeti a kutatói szakma szövetségét.


Jótékonysági programunk keretében 2009-ig összesen 7.900.000 forinttal támogattunk nemes célokat: a gyermekegészségügyet, a környezet védelmét és a kultúrát. Köszönjük ügyfeleinknek és a kutatásban résztvevő válaszadóknak, hogy mindezt lehetővé tették!

 

 EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.