Megvásárolható tanulmányaink    
Tanulmányok
/
Megvásárolható tanulmányaink
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2014

2014. március 7. 09:52
Pénzügyi kutatássorozatunk idei elemzése a hazai mikro-, kis- és középvállalatokról: helyzet és kilátások, bankkapcsolatok és hitelek, elvárások és elégedettség, aktuális kérdések.

A BellResearch 2005-től éves rendszerességgel méri fel a hazai mikrovállalkozások és a kis-középvállalati szegmens pénzügyi piacát és finanszírozási igényeit.

A kutatássorozat legújabb elemzése a vállalkozások gazdasági helyzetére, jövőképére és beruházási-fejlesztési terveire, valamint finanszírozására és hiteleire fókuszál. Emellett vizsgálja a cégek bankkapcsolatait, elégedettségét és lojalitását, valamint a pénzügyi termékek - Széchenyi portfólió és egyéb hitelformák - igénybevételét.

A kutatás fő témakörei:
- a vállalkozások gazdasági helyzete,
- bankkapcsolatok, -választás és -váltás,
- pénzügyi termékhasználat,
- bankhitelek és finanszírozás,
- jövőbeli kilátások, tervek.

Új, illetve bővített témakörök:
- a tranzakciós adó hatása,
- tájékozódási csatornák bankváltásnál, ajánlások,
- kedvezményes dolgozói számlacsomag,
- MNB Növekedési Hitelprogram,
- export/potenciál.


Célcsoport, minta és módszertan

A kutatás célcsoportja - a bankokkal történt egyeztetés és a KSH besorolása alapján - a legfeljebb 1 milliárd forint éves nettó árbevételű társas vállalkozások köre, amelyek legalább 1 főt foglalkoztatnak és folyószámlával rendelkeznek.
A kutatás során 1000 db, 30 perces telefonos interjú készül a vállalkozás pénzügyi döntéshozójával, az érintett bankokkal egyeztetett standard kérdőív alapján, 2014 február-márciusában.
A minta összeállításakor nem arányosan rétegzett, kvótás mintavételt alkalmaztunk a cégek árbevételére vonatkozóan, annak érdekében, hogy minden árbevétel-szegmensről megbízható adatokat nyerjünk. Ezen belül figyeltük a cégek ágazat és régió szerinti besorolását is, a megfelelően vegyes összetétel kialakítása érdekében.
A súlyozott minta árbevétel, tevékenységi kör és regionális elhelyezkedés szerint képezi le az alapsokaság összetételét; a teljes minta hibahatára +/-3,06%.


Az eredmények formája

Az elemzés ~70 diás prezentáció és a részletes adatokat tartalmazó táblaköteg formájában vásárolható meg.

Megjelenés: 2014. április 2. 

Információk, ajánlatkérés: részletes ajánlatért kérjük forduljon munkatársainkhoz a tanulmanyok@bellresearch.com címen vagy a +36 1 477 01 00-s telefonszámon.

 További anyagok
Mikrovállalatok és kkv-k pénzügyi igényei 2013
Pénzügyi kutatássorozatunk idei elemzése a hazai mikro-, kis- és középvállalatokról: helyzet és kilátások, bankkapcsolatok és hitelek, elvárások és elégedettség.
eBanking & eWallet Report 2012
Öngondoskodás 2012
Az Y/Z generáció pénzügyei 2012
Gyerekek családi pénzügyei
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2012
Az Y/Z generáció pénzügyei
eBanking Report 2011
Öngondoskodás
A mikrovállalkozások és a kkv-k pénzügyi igényei 2011
Bajba került adósok attitűdjei
KGFB- és casco-preferenciák
eBanking Report
Finanszírozási preferenciák a lakossági ingatlanpiacon
Bizalom a pénzügyi szektorban
EnglishKeresésHonlap-térképJogok és adatvédelemKapcsolatfelvétel
Kód:
BellResearch - Jó döntéseket támogatunk. ¤ Telefon: [+36-1] 477 01 00 ¤ Telefax: [+36-1] 477 01 01 ¤ H-1133 Budapest, Gogol u. 16.